Treatment Gouden Handen

Een ultieme luxe beleving van uitmuntende werkstoffen in combinatie met huidverbeterende massages.

Feestdagenarrangement, geldig in de periode van 18 november tot en met 9 januari 2021

Waarom kaviaar de meest waardevolle werkstoffen bevat
:
Extract van steurkaviaar is rijk aan essentiële amino- en vetzuren, bijzondere oligopeptides, proteïnen en sporenelementen. Een rijkere, completere mix aan waardevolle nutriënten is niet voor te stellen! Daarom heet het “het zwarte goud”. In de natuur biedt de kaviaar de jonge steur een complete start, waarbij alle benodigde bouwstenen voor het cel-leven, zoals essentiële aminozuren, sporenelementen en lipide-bouwstenen (omega-3 en omega-6) rijkelijk aanwezig zijn. Voor de huid is dit complex van bouwstenen een luxueuze voeding, die de voorwaarden schept voor een optimaal herstel zowel op celniveau, als repair van de bindweefselstructuren, zoals collageen en elastine.

 

Fase 1. Reiniging
Lait de la Mer Emollient 
Verzachtende reinigingsemulsie
Verrijkt met kamille en de echte kaviaar.

Fase 2. Peeling
Pelage de la Mer
Heerlijk romige diepreinigende Kaviaarpeeling
Met licht-scrubbende silicaparels, kaviaar en rode alg
Algen zijn rijk aan slijmstoffen, plantenzuren, zouten (z.g. alginaten), aminozuren, lipiden, mineralen en sporenelementen. Door deze samenstelling zorgen ze o.a. voor vochtregulatie. 

Roodalg - Chondrus Crispus: Deze alg wordt gewonnen in de oceaan rond Hawaii en heeft vochtvasthoudende eigenschappen. Hierdoor verbetert de barrièrefunctie, waardoor de huid strakker en zachter wordt. De polysacchariden van deze roodalg geven de huid tevens een fluweelzacht gevoel.

Fase 3. Doorbloedingsmasker
Mask Ranimee
Stimuleert de microcirculatie.
Met warmte-effect.
Bevordert de penetratie van de werkzame bestanddelen met onder andere pepermuntkruid en vitamine E

Mentha Piperita
Het alom bekende pepermuntkruid is rijk aan Rosmarinic Acid en heeft een sterk synergetische werking met citroenmelisse. Rosmarinic Acid (Rozemarijnzuur) heeft een aantal zeer interessante biologische eigenschappen, nl. antiviraal, antibacterieel, anti-inflammatoir en anti-oxidatief.
Vitamine E 
Stabiele vorm van D-alpha-Tocopherol: de natuurlijke variant van vitamine E: 100% natuurlijk en 100% actief. Deze antioxidant beschermt de lipiden van de celmembranen. Gaat daardoor huidverouderingsverschijnselen tegen. Heeft daarnaast een gunstige invloed op de vochtbalans en doorbloeding.

Fase 4. Huidverbeterende massage: reflectorische bindweefselmassage
Een bindweefselmassage is een uitstekende manier om de huidconditie te verbeteren. De behandeling verhoogt de doorbloeding, de stofwisseling en afvoer van afvalstoffen.
Er wordt invloed uitgeoefend op de middelste huidlaag. Door de diepe massage technieken die op het bindweefsel inwerken wordt de huid aangezet tot vernieuwing en versteviging van het weefsel.

Fase 5. Huidverbeterende massage: Shihatsu
De oosterse massage volgens de Shiatsu methode is een cosmetische massage, waarbij de nadruk ligt op het versterken van de huidconditie en daarnaast het normaliseren van de huidfuncties. Dit gebeurt d.m.v. drukpunten, meridiaan strekkingen en meridiaan massages.
Meridianen kunnen we omschrijven als energie kanalen, die door ons lichaam stromen en waarvan de meeste zijn gerelateerd aan een orgaan.
 

Fase 6. Ampul ‘Concentré Botanique’ Tinticosyn
Tinticosyn, dat geproduceerd wordt uit een uniek gistextract, zorgt voor de aanmaak van nieuw collageen en nieuw elastine in de huid. De Extracellulaire Matrix van de huid wordt op deze manier verstevigd, waardoor het helpt om de zichtbare tekenen van het ouder worden, inclusief fijne lijntjes en rimpels, te minimaliseren. Daarnaast helpt Tinticosyn bij het stimuleren van het herstel van de huid, waardoor het energieniveau van de zich verouderende huid weer zo wordt als die van een jonge huid.

Tinticosyn volgens INCI: MANNITOL (AND) CYCLODEXTRIN (AND) YEAST EXTRACT (AND) DISODIUM SUCCINATE

Verouderende huid
Ons lichaam verandert onvermijdelijk wanneer we ouder worden. Alle cellen in het lichaam vertonen een zelfde patroon: ze verouderen langzaam terwijl de tijd verstrijkt. Huidcellen worden daarnaast nog eens blootgesteld aan extra verouderende invloeden uit de omgeving, zoals zonlicht, verontreiniging en extreme temperaturen.
De elasticiteit en stevigheid van jonge huid wordt gewaarborgd door een fijn netwerk van dermale vezels: collageen en elastine, die aangemaakt worden door de fibroblasten in het bindweefsel van de huid. Deze eiwitvezels worden helaas beschadigd door proteolytische enzymen, die vrijkomen door negatieve omgevingsinvloeden, zoals zonlicht en verontreiniging. De capaciteit van de huid om dit proces tegen te gaan wordt steeds lager, met name omdat het metabolisme trager wordt, wanneer men ouder wordt, hetgeen komt door de verminderde microcirculatie in de huid. Het is namelijk deze microcirculatie die moet zorgen voor voldoende voedingsstoffen voor de fibroblasten.
Tinticosyn helpt de gevolgen van het ouder worden te verminderen, door het stimuleren van de aanmaak van Collageen, Elastine en Glycosaminoglycanen, ofwel de eiwitstructuren die stevigheid geven aan de huid, waardoor de zichtbare tekenen van het ouder worden verminderen.
 


Fase 7: Eye Cream Specifique de la Mer
Speciale verjongende oogverzorging
Kaviaaremulsie met ontspannend neuropeptide[1]
Voor een prachtig gladmakend effect rondom de ogen (en bovenlip!)

ACETYL DIPEPTIDE-1 CETYL ESTER: Dit Neurodipeptide stimuleert de aanmaak van Pro-endorfinen, huideigen neuromodulatoren en voorkomt spiersamentrekkingen die mimiekrimpels doen ontstaan. Dit Neurodipeptide zorgt daarnaast voor welbevinden en comfort.


Fase 8: vliesmasker hyaluron met vitamine C insluizen met ultrasoon
 

Hyaluronzuur 
Het hyaluronzuur is zelf een bestanddeel van het bindweefsel in de huid. Dit complexe molecuul zorgt voor een optimale vochtbalans vanwege de sterke hydraterende eigenschappen. 

Hyaluronzuur is een voor de mens lichaamseigen polymeer dat o.a. in de huid veel voorkomt als een van de zgn. “glucosaminoglycanen” ook wel genoemd de “mucopolysacchariden”, ofwel de grondsubstantie van het bindweefsel. In het bindweefsel speelt het grote waterbindend vermogen van Hyaluronzuur een grote rol, waardoor o.a. de viscositeit ervan wordt bepaald. De koolhydraten waar Hyaluronzuur uit opgebouwd is, zijn alternerend N-Acetylglucosamine en D-Glucuronic Acid (Ned: Glucuronzuur), welke een niet-vertakt polymeer vormen. Hyaluronzuur is een polyanion door de carboxylaatgroep uit Glucuronic Acid. Hyaluronzuur is ook een belangrijke component van kraakbeen en bepaalt in hoge mate de elastische eigenschappen ervan. Hyaluronzuur bepaalt ook mede de viscositeit van gewrichtsvloeistof, waarbij het fungeert als “smeerolie” om de gewrichten soepel te laten bewegen.

Ultrasoon:
De effectiviteit van ‘ultrasoon’ is dat de inwerkingsmogelijkheid van moleculen in de huid wordt verhoogd omdat er onder invloed van de ultrasone geluidsgolven kleine luchtblaasjes in de lipide structuren van de huid ontstaan. Deze kleine luchtblaasjes dienen tijdelijk als depot van werkstoffen van waaruit die uiteindelijk dieper in de huid kunnen worden opgenomen.


Fase 9, massage met effleurages
Een klassieke massage met strijkingen voor kalmering en ontspanning van de huid.

 

Fase 10, L’or Noir de la Mer (Gelee D’Or)
Krachtige anti-ageing-gel. Luxueuze combinatie van goud, fagus sylvatica & kaviaar

Kaviaar met de toevoeging van echt goud (“Or” komt van het Latijnse “Aurum”, dat goud betekent!).
Eigenschappen van goud op de huid: naast het effect van “luxe en/of glans”, is tevens gebleken dat het de afbraak van collageen vertraagt, de elasticiteit verbetert, en daarmee het verouderingsproces in de huid vertraagt, tevens een stimulerende werking op de barrièrefunctie van de huid heeft, zodat de huid zich verbetert. “Colloïdaal” betekent dat het edele metaal GOUD zeer fijn als kleine deeltjes verdeeld is, waardoor het beschikbare oppervlak zeer groot is. In de geneeskunde wordt deze vorm, “Immuno-goud” of “Nano-goud” genoemd en als transportmiddel gebruikt, om specifieke antilichamen toe te dienen.

Een derde belangrijke werkzame stof is Fagus Sylvatica-extract, gewonnen uit jonge broedknoppen van de beukenboom, waarin een krachtige mix van flavonoiden, phytohormonen en peptiden is te vinden, die tezamen het celmetabolisme verhogen. Voor de menselijke huid geeft dit extract een vergelijkbaar effect: het verhoogt het metabolisme van de keratinocyten in de epidermis. Zo wordt de opname van zuurstof gestimuleerd en de aanmaak van proteïnen, zoals filaggrine, verhoogd. Dit leidt tot een duidelijke verbetering van het microreliëf van de huid én een goede vochtbalans, zoals aangetoond in in-vivo-testen op gezonde vrijwilligers. Een verfijnd microreliëf betekent minder rimpeltjes; dit gecombineerd met de krachtige moisturizing, die zorgt voor een goede huidbarrière, maakt dat deze luxueuze metabolisme-gel echte “anti-ageing” is. Dit spreekt vanzelf, if Royal Class is your Style

 

Fase 11, dagcreme Premium Creme de la Mer

De luxueuze combinatie van colloïdaal goud, kaviaar en cel-beschermende zee-extracten

Colloïdaal Goud
Eigenschappen van goud op de huid: naast het effect van “luxe en/of glans”, is tevens gebleken dat het de afbraak van collageen vertraagt, de elasticiteit verbetert, en daarmee het verouderingsproces in de huid vertraagt, tevens een stimulerende werking op de barrièrefunctie van de huid heeft, zodat de huid zich verbetert. “Colloïdaal” betekent dat het edele metaal GOUD zeer fijn als kleine deeltjes verdeeld is, waardoor het beschikbare oppervlak zeer groot is. In de geneeskunde wordt deze vorm, “Immuno-goud” of “Nano-goud” genoemd en als transportmiddel gebruikt, om specifieke antilichamen toe te dienen.

Porphyra Umbilicalis Extract
Roodalg-extract uit de Atlantische Oceaan met natuurlijke uv-A-bioprotector beschermt de huidcellen, waaronder het DNA en de celmembranen, tegen de effecten van uv-A. De werkzame stoffen uit deze oceanische roodalg zijn speciale zeer stabiele Mycosporine-aminozuren, die van nature gewend zijn aan de lange, hoge dosis uv-A licht op de oceaan.

Phytol - Moss Extract
Anti-Ageing molecuul dat zorgt voor bescherming van de cel tot op DNA-niveau, beschermt tevens de collageen structuren in de huid. Zorgt voor goede vochtbalans en versterking van de huidbarrière, speciaal bij verouderde en gestreste huid, waardoor rimpeldiepte significant vermindert.

Babassu Oil
Babassu (INCI: ORBIGNYA OLEIFERA SEED OIL) groeit in het Amazone-regenwoud en vormt een belangrijke bron van inkomsten voor lokale bevolking / regionale economie. Werd van oudsher gebruikt voor wondgenezing; is rijk aan Lauric Acid (Laurinezuur). Ook komt het van nature voor in moedermelk, waar het antibacteriële en antivirale eigenschappen heeft.

Treatment Gouden Handen

Een ultieme luxe beleving van uitmuntende werkstoffen in combinatie met huidverbeterende massages. Feestdagenarrangement,...

Lees meer

Huidaandoening door mondmasker

WAT KUN JE ER ZELF AAN DOEN? De medische term hiervoor is acne mechanica. Dit is een huidaandoening die wordt veroorzaakt door...

Lees meer
Meer nieuws
 • Behandelingen

  Behandelingen

  U kunt bij schoonheidssalon Esthetica terecht voor een breed scala aan huidverzorgende en huidverbeterende schoonheidsbehandelingen. Ook voor lichaamsmassages, waxen/harsen en modelleren wenkbrauwen etc.

  Lees meer
 • Behandelingen 2

  Behandelingen

  U kunt bij schoonheidssalon Esthetica terecht voor een breed scala aan huidverzorgende en huidverbeterende schoonheidsbehandelingen. Ook voor lichaamsmassages, waxen/harsen en modelleren wenkbrauwen etc.

  Lees meer
 • Behandelingen 3

  Behandelingen

  U kunt bij schoonheidssalon Esthetica terecht voor een breed scala aan huidverzorgende en huidverbeterende schoonheidsbehandelingen. Ook voor lichaamsmassages, waxen/harsen en modelleren wenkbrauwen etc.

  Lees meer
 • Behandelingen 4

  Behandelingen

  U kunt bij schoonheidssalon Esthetica terecht voor een breed scala aan huidverzorgende en huidverbeterende schoonheidsbehandelingen. Ook voor lichaamsmassages, waxen/harsen en modelleren wenkbrauwen etc.

  Lees meer
 • Behandelingen 5

  Behandelingen

  U kunt bij schoonheidssalon Esthetica terecht voor een breed scala aan huidverzorgende en huidverbeterende schoonheidsbehandelingen. Ook voor lichaamsmassages, waxen/harsen en modelleren wenkbrauwen etc.

  Lees meer